Srbi obožavaju pitu krompiršu, a ona se najčešće sprema za vreme posta. Ako volite da je jedete, a volite i da eksperimentišete sa hranom, mi vam predlažemo preukusnu krompirušupo ruskom receptu. Oni umesto kora koriste tortilju, a nadev je od pire krompira, paprike i krastavca. Kada jednom probate nećete moći da prestanete da jedete, a umesto da palite rernu, brzinski ispržite pitice u tiganju.
- Sastojci:
- nekoliko tortillja
- 1 kg krompira
- 3 lovorova lista
- 1 veza mirođije
- 1 crni lik
- 2 manje paprike
- 2 kisela krastavca
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
Priprema:
Krompir oljuštite i stavite da se kuva sa lovorovim lišćem. Za to vreme u tiganju, na malo ulja, propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sitno seckanu papriku. Kuvani krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte proprženi luk i papriku, kao i seckanu mirođiju. Zatim dodajte rendani krastavac, posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjednite. Premažite tortilju dobijenom smesom i urolajte. Isecite komade i ispržite ih. Tako radite dok ne utrošite sve.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa