OVAKO GRCI PRAVE PITU SA TIKVICAMA: Sastojci se samo pomešaju i ispeku - nikad prostije (VIDEO)

Grci znaju šta valja, pa tako obavezno napravite i njihovu pitu sa sirom.

Printscreen/YT/ Ken's Greek Table

Pite spadaju u jednostavna jela koja sa lakoćom naučite da pravite. Nadevi mogu biti različiti, sve zavisi od toga šta volite, a takođe možete da koristite kupovne kore, domaće kore, lisnato testo, pa čak i da napravite bez kora koja je poznata kao izlivena pita. Danas vam donosimo grčki recept za sjajnu izlivenu pitu sa tikvicama koja se pravi brzinski i koju će svi voleti. 

  • Sastojci:
  • 3 tikvice 
  • 1 šolja grčkog jogurta
  • 4 jajeta 
  • 1 crni luk
  • 1 kašika sušene nane
  • malo sveže mirođije 
  • 300 g brašna
  • 3 ravne kašičice praška za pecivo
  • 300 g feta sira
  • 1 šolja maslinovog ulja
  • susam

Priprema: 

Tikvice izrendajte, stavite u posudu i posolite. Ostavite da odstoje nekih 15 minuta, pa dobro procedite. U drugoj posudi pomešajte jogurt, jaja i maslinovo ulje, pa dobro sjednite. Dodajte proceđene tikvice, pa začinite nanom i seckanom mirođijom. Promešajte i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, a onda dodajte i izmrvljenu fetu. Sve dobro promešajte i dobijenu smesu sipajte u tepsiju koju ste premazali uljem. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45-60 minuta. Ostavite da odstoji oko 20 minuta pre sečenja. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

pita od krompira i tikvica   instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa