PITA SA MESOM I KUPUSOM IZ TIGANJA: Pravi se od tortilja, a puni sočnim nadevom

Spremite nešto drugačiju pitu sa mesom i kupusom iz tiganja. Umesto klasičnih kora, idu tortilje.

Printscreen/YT/Алена Митрофанова

Ovog vikenda pripremite preukusnu pitu sa mesom iz tiganja. U nadev ide i kupus, a testo se ne mesi i treba vam malo slobodnog vremena da je pripremite. Umesto domaćih ili gotovih kora, koriste se tortilje, a recept je toliko lak da uspeva i početnicima. Sigurni smo da će vam se dopasti ova izdašna i brza pita sa mesom.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 400 g kupusa
  • 1 glavica luka
  • prstohvat soli
  • malo bibera
  • biber po ukusu
  • malo belog luka u prahu
  • 2 jaja
  • 2 velike tortilje + 1 manja tortilja

Recept za  pitu sa mesom i kupusom iz tiganja:

Iseckajte pileći file, kupus i crni luk.  Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte meso. Pržite nekoliko minuta na jakoj vatri i mešajte, pa dodajte crni luk. Pržite dok luk ne omekša, pa dodajte kupus. Promešajte i dinstajte nekoliko minuta dok kupus ne omekša, pa dodajte so, biber i beli luk u prahu. Promešajte sastojke za nadev za pitu sa mesom i krčkajte još koji minut. Smesu sa nadevom od mesa i kupusa ostavite u posudi. Umutite jaja, odvojite 2-3 kašike za premaz, a ostatak ubacite u nadev sa mesom i kupusom. Dve veće tortilje premažite jajima, pa ih stavite u podmazan tiganj. Posredini rasporedite nadev od mesa i kupusa, pa poklopite manjom tortiljom. I nju premažite jajima, pa poklopite sa strane ivice većim tortiljama. Poklopite tiganj, pa pecite pitu sa mesom i kupusom još 15 minuta na srednjoj vatri. Pažljivo okrenite, pa pecite pitu sa mesom i kupusom još nekolko minuta. Preporučujemo i zalivenu pitu sa mesom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Burek sarme   Instagram/yildizlarsofrasi

 Izvor: StvarUkusa