Mekike, pored uštipaka i krofni spadaju među omiljene doručke koje su nam uglavnom pravile bake kada smo bili mali. Prave se od svega par sastojaka i domaćice ih uglavnom imaju u kući, tako da u bilo koje doba dana mogu da ih naprave. Možete ih jesti sa sirom ili sa džemom, jer je testo univerzalno.
- Sastojci:
- 2 šolje jogurta
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
- brašna toliko da testo bude mekše
- ulje za prženje
Priprema:
U činiji pomešajte jogurt, jaja, so, prašak za pecivo i dodavati brašno dok se ne napravi mekano testo Ostaviti ga da stoji 10-15 min., toliko dok vam se ugreje ulje. Rastanjiti testo na 1cm debljine, seći ga na pravougaone oblike i peći u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE