ZAPEČENE OVSENE PAHULJICE SA JABUKOM I BANANOM: Najlepši zimski doručak, a ako ste na dijeti zamenite ova 2 sastojka

U hladnim danima počastite sebe preukusnim zapčenim ovsenim pahuljicama.

Printscreen/YT/Magda Cooks

Ovsene pahuljice su idealne za doručak, a i priprema je poprilično jednostavna, pa su super ako žurite, a želite zasitan obrok. Ovako pripremljene pahuljice su pravi zimski doručak, a dodaju se jabuke i banane, kao i cimet i vanila, pa su i neverovatno ukusne.Zapecite ih u rerni i napravite jedan od najlepših obroka. Ovaj doručak je super i kada ste na dijeti, samo umesto šećera možete da koristite zaslađivač, a obično mleko da zamenite biljnim. 

  • Sastojci:
  • 85 g ovsenih pahuljica 
  • 1 jaje
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 banane
  • cimet
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 120 ml mleka
  • 1 mala jabuka

Priprema:
U blender sipajte ovsene pahuljice, jaje, šećer, vanilu, cimet, prašak za pecivo, bananu, sodu bikarbonu i mleko. Dobro izblendirajte i sipajte smesu u 2 manje posude koje mogu u rernu. U svaku ubacite par kockica jabuke koju ste prethodno oljuštili i isekli. U ostatak jabuka dodajte kašičicu cimeta i šećera i promešajte, pa stavite na vrh. Pecite na 180°C oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE