Jaja su hranljiva i daju osećaj sitosti, pa su kod većine ljudi među omiljenim namirnicama, naročito za doručak. I nutricionisiti savetuju da ujutru pojedete kuvana jaja, jer ćete započeti dan puni energije. Ali, Srbi su poznati i po tome što vole jak i kaloričan doručak, i zato je ovo jelo idealan izbor. Napravite pohovana kuvana jaja po receptu čuvenog kuvara, Gordona Remzija, a ono što ih čini pravim gurmanlukom jeste to što se oblažu mlevenim mesom, pikantnom kobasicom i jabukom koja daje slatkoću i poseban šmek.
- Sastojci:
- 6 jaja
- 250 g mlevenog mesa (po izboru)
- 1 ljuta kobasica
- 1 jabuka
- Za poh:
- jaja
- brašno
- prezle
Priprema:
U činiji pomešajte mleveno meso, rendanu kobasicu i jabuku, koju ste prethodno oljuštili. Posolite i pobiberite, pa sjedinite. U ključalu vodu, lagano kašikom spustite jaja, pa kuvajte 4,5 minute. Kuvana jaja odmah ocedite i prelijte hladnom vodom. Skinite ljusku, pa uzmite komad mesa i oblikujte pljeskavicu. Stavite jaje u sredinu i obmotajte meso okolo. Vodite računa da sloj mesa ne bude debeo, jer će jelo biti neukusno. Zatim uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE