Srpske domaćice su oduvek koristile bajat hleb da naprave ukusan doručak ili večeru, a to su prženice. Priprema je nikad jednostavnija, sastojci jeftini, a ukus fantastičan. Ako volite da jedete prženice, a želite da probate nešto drugačije onda je ovo recept za vas. Šuplje prženice punjene sirom i šunkom su odličan predlog za doručak.
- Sastojci:
- Za prženice:
- 20 g putera
- 3-4 parčeta hleba
- Za punjenje:
- 2 jajeta
- 1 kašičica origana
- 100 g šunke
- 120 g tvrdog sira
Priprema:
Istopite puter, pa poređajte parčiće hleba kojima ste izvadili sredinu. Umutite jaja, posolite, pospite origanom, pa dodajte seckanu šunku i rendani sir. Dobro sjedinite. Ubacite smesu u šupljinu hleba, poravnajte i poklopite, pa pržite nekih 7 minuta. Zatim okrenite sa druge strane, ponovo poklopite i pržite još 3 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa