GNEZDA SA JAJIMA I ŠUNKOM: Laka priprema, a jelo odlično za svako doba dana

Gnezda sa jajima i šunkom odličan su izbor kada želite da uz malo truda napravite dekorativno i ukusno jelo.

Printscreen/YT/savurosTV

Jela sa jajima ima tako mnogo, a uz malo truda možete od običnog da napravite dekorativno jelo. Od njih možete napraviti najlepše svečane salate sa dodacima poput ribe. Za danas smo pripremili neodoljiva gnezda sa jajima i šunkom. Jednostavna priprema, a ukus i izgled prelep. Možete ih jesti za doručak, užinu ili večeru - uvek su dobar izbor.

Sastojci:

  • 30 g putera
  • 3 krompira
  • 100 g šunke
  • 4 jajeta
  • 5 g soli
  • 5 g bibera
  • 40 g brašna
  • 30 g mladog luka

Recept za jelo sa jajima i šunkom:

Otopite puter u većem tiganju. Opran i oljušten krompir izrendajte, a šunku iseckajte. Pomešajte ova 2 sastojka u činiji, dodajte 1 jaje, so, biber i na kraju brašno, pa sve dobro promešajte. Pomoću kašike, vadite delove smese sa jajima u tiganj, oblikujući ih u 3 deblje pljeskavice. Sredinu gnezda ulubite. Uzmite 3 jaja i razdvojite žumanca i belanca. U sredinu jela stavite po žumance, pa poklopite i ostavite na laganijoj da se kuva oko 10 minuta. Okrenite gnezda, pa pecite poklopljeno još 5 minuta. Služite jelo posuto iseckanim mladim lukom. Preporučujemo i obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zdravi mafini  TikTok/themodernnonna

 Izvor: StvarUkusa/J.K.