Jela sa jajima ima tako mnogo, a uz malo truda možete od običnog da napravite dekorativno jelo. Od njih možete napraviti najlepše svečane salate sa dodacima poput ribe. Za danas smo pripremili neodoljiva gnezda sa jajima i šunkom. Jednostavna priprema, a ukus i izgled prelep. Možete ih jesti za doručak, užinu ili večeru - uvek su dobar izbor.
Sastojci:
- 30 g putera
- 3 krompira
- 100 g šunke
- 4 jajeta
- 5 g soli
- 5 g bibera
- 40 g brašna
- 30 g mladog luka
Recept za jelo sa jajima i šunkom:
Otopite puter u većem tiganju. Opran i oljušten krompir izrendajte, a šunku iseckajte. Pomešajte ova 2 sastojka u činiji, dodajte 1 jaje, so, biber i na kraju brašno, pa sve dobro promešajte. Pomoću kašike, vadite delove smese sa jajima u tiganj, oblikujući ih u 3 deblje pljeskavice. Sredinu gnezda ulubite. Uzmite 3 jaja i razdvojite žumanca i belanca. U sredinu jela stavite po žumance, pa poklopite i ostavite na laganijoj da se kuva oko 10 minuta. Okrenite gnezda, pa pecite poklopljeno još 5 minuta. Služite jelo posuto iseckanim mladim lukom. Preporučujemo i obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.