ISPEČENI U TIGANJU DO SAVRŠENSTVA, A ZATIM KRČKANI U KARMALIZOVANOM SOSU OD LUKA: Recept za svinjske kotlete

Svinjski kotleti u karamelizovanom sosu od luka su savršeni za vikend ručak sa porodicom.

Stvar Ukusa

Ako želite pravi porodični ručak, onda pripremite ovaj recept. Svinjski kotleti su idealni i kada želite da ostavite utisak, jer su ukusni, a lako se prave. Služite sa pire krompirom, najbolje se slaže. 

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta 
  • 1 ½ kašike ulja
  • malo neslanog putera
  • 3 luka srednje veličine
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike brašna
  • 950 ml pilećeg ili goveđeg bujona
  • ¼ šolje pavlake za kuvanje 

Priprema:

Meso dobro začinite sa svake strane. U dobro zagrejanom tiganju na ulju i puteru ispržite meso. Izvadite meso, pa u istom tiganju propržite seckani luk. Zatim dodajte seckani beli luk i dinstajte još1-2 minuta. Dodajte brašno, promešajte i odmah sipajte bujon. Dinstajte na srednjoj temperaturi dok ne postane gusto. Vratite meso u tiganj i sipajte pavlaku za kuvanje. Još malo kuvajte i gotovo je. Ukrasite sitno seckanim svežim peršunom, ruzmarinom i majčinom dušicom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs