SVINJSKA REBARCA IZ RERNE - LEPE SE ZA PRSTE: Meso toliko mekano da se odvaja od kosti, a tajna je u marinadi

Ručak kojem ne mogu da odole ni deca ni odrasli.

Shutterstock

Svinjska rebarca iz rerne, spremljena na ovaj način, garantovano će biti sočna i ukusna. Uz marinadu od kečapa, meda i začina rebarca se lepe za prste, mame da uzmete još jedno parče više.

Sastojci:

  • 2 kg svinjskih rebara
  • 1 šolja kečapa
  • 3/4 šolje smeđeg šećera
  • pola šolje belog sirćeta
  • pola šolje meda
  • 1/3 šolje soja sosa
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 1 kašičica soli
  • 3/4 kašičice mlevenog senfa
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • biber

Priprema:

Isecite rebra na manje komade i stavite sa mesnatom stranom na gore na rešetke u 2 podmazane tepsije za pečenje. Čvrsto pokrijte folijom. Pecite na 180 stepeni oko sat i 15 minuta dok meso ne omekša.
Uklonite rešetke, ocedite i vratite rebra u tepsije.

Preostale sastojke dobro promešajte i prelijte preko rebara. Pecite, nepokriveno, 30-40 minuta ili dok sos ne prekrije rebra, povremeno podlivajući. 

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE