LAZANJE SA PILETINOM U BEŠAMEL SOSU: Kore zamenite namirnicom bez koje Srbi ne mogu da zamisle obrok (VIDEO)

Lazanje sa piletinom i bešamel sosom se veoma jednostavno spremaju.

Printscreen/Youtube/Mamagician

Lazanje se jedu širom sveta i jedan su od sinonima za italijansku kuhinju. Obično se prave od kora za lazanje, mešanog mlevenog mesa, pasiranog paradajza, začina i bešamela. Ali postoje različite varijacije ovog specijaliteta.

Jedna od varijacija je upravo ova u nastavku sa pilećim mesom i hlebom umesto klasičnih kora za lazanje.

Sastojci:

Za pileći sos:

  • 500 g piletine (iseckane na male kockice)
  • 3-4 kašika ulja
  • 1 kašika paste od rendanog belog luka od đumbira
  • 1/2 šolje luka (sitno iseckanog)
  • 1/2 šolje paprike (sitno seckane)
  • 1/2 šolje kukuruza
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice crvene paprike
  • malo bibera
  • 1/2 šolje paradajz soka

Za bešamel sos:

  • 3 kašike maslaca
  • 1 kašika ulja
  • 3 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • so, biber

Još:

  • kriške tost hleba
  • kačkavalj
  • masline
  • ljute papričice

Kako se pravi sos od piletine

U tiganju ugrejte ulje i dodajte pastu od belog luka od đumbira. Dodajte piletinu i dinstajte dok piletina ne promeni boju. Dodajte luk, paprike i kukuruz. Krčkajte par minuta. Dodajte začine i paradajz sos. Pokrijte i dinstajte na laganoj vatri 2-3 minuta.

Kako se pravi bešamel

U šerpi otopite puter i ulje. Potom dodajte brašno. Propržiti malo i dodavati postepeno mleko na laganoj vatri neprestano mešajući. Kada se zgusne začiniti solju i biberom.

Kako se ređaju lazanje

U vatrostalnu posudu na dno stavite hleb (ali uklonite koricu), beli sos i sos od piletine. Tako naređajte 3 sloja, a završite bešamelom. Prelijte kačkavaljem, papričicama i maslinama. Peći na 180 stepeni dok vrh ne postane zlatan.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE