Paprike punjene belim mesom i u fantastičnom sosu od jogurta su super predlog za ručak. Ako želite da isprobate nešto novo, a da je ukusno, onda klasične paprike punjene mlevenim mesom zamenite ovim receptom. Priprema nije komplikovana i ne traje dugo, a na stolu ćete imati predivan ručak. Poslužite sa salatom ili parčetom domaćeg hleba.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 900 g pilećeg filea
- 300 g krem sira
- 5 paprika
- 100 g tvrdog sira
- 150 ml vode
- peršun
Za sos:
- 500 g jogurta
- 2 jajeta
- 2 kašike brašna
- 20 ml maslinovog ulja
- 250 ml vode
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
Priprema:
Crni luk, paradajz, peršun i belo meso sitno iseckajte. Posolite, pobiberite, začinite slatkom paprikom i timijanom, pa sipajte malo maslinovog ulja. Sjedinite i onda dodajte krem sir, pa opet promešajte. Paprike presecite na pola, po dužini, očistite od semenki i stavite u pleh. Posolite i malo nauljite. Napunite paprike dobijenom smesom i onda sipajte vodu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
U manju šerpu sipajte jogurt, dva jajeta, brašno, maslinovo ulje, so, biber i muskatni oraščić. Kuvajte 2 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje. Prelijte sosom paprike i na svaku pospite rendanim sirom. Pecite na 200°C još 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE