Krmenalde su mnogima omiljeni deo svinjetine, koje se uglavnom spremaju na roštilju. Rolovane krmenadle punjene tikvicama i kačkavaljem biće posebno ukusne, a kada ih rasečete iz njih curi sir. Možete da dodate kao prilog pire ili pečeni krompir, a sama priprema nije previše kompikovana. Napravite pravi gurmanski ručak za čistu destku.
Sastojci:
- 1 kg svinjskih krmenadli
- 1veća tikvica
- 150 g kačkavalja
- 2 glavice luka
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica soli
- 250 ml vode
- začinska paprika
- so, biber
Priprema:
Krmenadle istanjite čekićem za meso. Dobro ih začinite sa solju biberom i po ukusu dodajte začinsku papriku. Tikvicu isecite na kolutove i kratko je izgrilujte na tiganju. U jedan kraj krmendale poređajte nekoliko kolutova tikvice i narendani kačkavalj, pa pažljivo zamotajte. Postupak ponavljate dok ne potrošite sav materijal. Krmenadle probodite štapićem za ražnjić, da se u toku pečenja ne bi odmotale. Poređajte ih u vatrostalnu činiju, pokrite folijom i pecite na 180 stepeni oko 45 minuta. Za to vreme luk isecite na malo deblje listove. Potopite ga u rastvor vode i sirćeta, dodajte žačine i pomešajte. Kada su krmenadle pečene servirajte ih zajedno sa lukom. Najbolje je da se jedu dok su još vruće.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE