PILETINA U SOSU OD ŠLJIVA: Meso prvo marinirajte, a potom ispecite - savršeno sočno i ukusno (VIDEO)

Neobično jelo fantastičnog ukusa.

Printscreen/Youtube/KAZAN

Sezona šljiva je uveliko u toku i domaćice ih uglavnom koriste da naprave džem, slatko, ili neki ukusan kolač. Ali šljive se odlično slažu sa mesom i daju mu finu aromu. Isprobajte recept u nastavku za piletinu u sosu od šljiva, i sigurni smo da će vam postati jedno od omiljenih jela.

Sastojci:

  • 600 g pilećih prsa
  • pola kašičice kurkume
  • pola kašičice majčine dušice
  • so, biber
  • 1 kašika meda
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja +  za podmazivanje pleha
  • 8-10 šljiva
  • 1 crni luk

Priprema:

Isecite pileća prsa na tanje šnicle. U jednoj činiji pomešajte kašiku ulja, med, začine i izgnječen beli luk. Prelijte meso ovom mešavinom. Ostavite pileća prsa da se mariniraju 1 do 2 sata. Crni luk isecite sitno pa ga ubacvite u nauljen pleh. preko poređajte piletinu, pa između svakog parčeta ubacite po krišku šljive. Pecite 35 - 40 minuta na 200°C sa folijom, pa skinite foliju i pecite još 15 minuta na 200°C.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE