Krompir je nezaobilazan deo svakog porodičnog ručka i obično se servira kao prilog uz meso. Međutim, on može biti i glavna zvezda jela poput ovog recepta u nastavku. Napravite zapečeni krompir u bešamel sosu, dodajte kačkavalj i malo šunke i eto gurmanskog ručka. Niko neće odoleti ovom specijalitetu.
Sastojci:
- 8 krompira
- 40 g putera
- 25 g brašna
- 400 ml mleka
- so, biber, muskantni oraščić
- 150 g kačkavalja
- 4 lista kuvane šunke ili obične
- parmezan
Priprema:
Krompir kuvajte 10 minuta. U šerpici otopite puter pa dodajte brašno. Mešajte sve vreme da se ne zalepi, treba malo da porumeni. Potom sipajte mleko i mešajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajte so, biber i muskantni oraščić. Krompir isecite na kolutove. Dno četvrtastog pleha premažite sa malo bešamela, potop prekrijte kolutovima krompira u jednom sloju. Posolite i pobiberite. Premažite opet bešamelom. Stavite rendan kačkavalj pa 2 lista kuvane šunke i parmezan. Ponovite postupak. Završite sirom i parmezanom. Pecite u rerni 40 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE