VIŠEGRADSKI KUPUS - TITO I JOVANKA BROZ SU GA OBOŽAVALI: Ručak koji se praktično sam sprema, a voli ga cela Jugoslavija

Ako uživate u dobroj klopi, naučite kako se pravi i omiljeno jelo Jovanke i Tita. U pitanju je sladak kupus sa mesom i krompirom, a toliko je dobar da ćete sipati repete.

Shutterstock, Profimedia

Jovanka i Tito su bili poznati kao veliki gurmani i kao neko ko je voleo da isprobava razne specijalitete. Ali, omiljeno jelo nekadašnje prve dame Jugoslavije je bilo pečenje, kao i ovaj recept za slatki kupus. Kada god su imali priliku jeli su ovo feneomenalno jelo koje i vi možete da napravite kod kuće. Količinu sastojaka možete da smanjite po želji. 

Sastojci: 
1 veća glavica kupusa 
oko 1 kg junećeg buta 
2 manja crna luka 
1 paprika 
200 g krompira 
2-3 paradajza 
zelen za supu 1 veza
2 lovorova lista 
malo belog vina 
peršun 

Priprema:
Meso isecite, pa poređajte u dublju šerpu u koju ste sipali malo ulja. Preko stavite isečen kupusa, krupnije sečen crni luk, papriku i krompir.  Zatim dodajte paradajz isečen po želji, vino, peršun i belo vino. Posolite i pobiberite, pa dodajte peršun i lovor.  Sipajte vode da prekrije i poklopite. Krčkajte 2 sata na niskoj temperaturi. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE