KAKO SE PRAVI SEOSKI LONAC: Raznovrsno povrće i meso ga čine neodoljivim, a količina je dovoljna da se jede 2 dana

U lonac ubacite povrće i meso, pa krčkajte i spremićete pravo domaćinsko jelo.

Printscreen/YT/ Lezzetli Tarifler

Kada čujete seoski lonac, pomislite na neko starinsko i dobro provereno jelo koje se dugo kuva, ali je zato ukus nezaboravan. Upravo takav je i ovaj recept za lonac pun povrća i mesa. Duže se krčka, ali nije komplikovano za pripremu, a možete da služite 2 dana za ručak. 

  • Sastojci: 
  • 2 crna luka
  • 3 šargarepe
  • 2 zelene paprike
  • 1 crvena paprika
  • 2 krompira
  • 400 g pečuraka
  • 2 paradajza
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz paste
  • 100 ml paradajz sosa
  • 770 g mesa po želji
  • 1 l vode 

Priprema:
Iseckajte crni luk i šargarepu i isprežite na ulju. Zatim dodajte iseckanu crvenu i zelenu papriku i promešajte. Dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte secakne pečurke i promešajte. Poklopite i kuvajte dok ne omekša. Nakon toga dodajte krompir koji ste prethodno iseckali, kao i cele i oljuštene čenove belog luka. Lepo promešajte i poklopite. Kuvajte dok ne omekne, pa dodajte paradajz pastu i sos. Lepo promešajte i poklopite, pa kuvajte dok ne krene da vri. Zatim dodajte seckani paradajz, začinite po želji, pa dobro promešajte i kuvajte još par minuta, poklopljeno. U šerpi skuvajte meso po želji i iseckajte na kockice, pa dodajte u lonac i dobro promešajte. Sipajte i vodu i poklopite. Kad krene da ključa jelo je gotovo. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE