Kada čujete seoski lonac, pomislite na neko starinsko i dobro provereno jelo koje se dugo kuva, ali je zato ukus nezaboravan. Upravo takav je i ovaj recept za lonac pun povrća i mesa. Duže se krčka, ali nije komplikovano za pripremu, a možete da služite 2 dana za ručak.
- Sastojci:
- 2 crna luka
- 3 šargarepe
- 2 zelene paprike
- 1 crvena paprika
- 2 krompira
- 400 g pečuraka
- 2 paradajza
- 4 čena belog luka
- 1 kašika paradajz paste
- 100 ml paradajz sosa
- 770 g mesa po želji
- 1 l vode
Priprema:
Iseckajte crni luk i šargarepu i isprežite na ulju. Zatim dodajte iseckanu crvenu i zelenu papriku i promešajte. Dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte secakne pečurke i promešajte. Poklopite i kuvajte dok ne omekša. Nakon toga dodajte krompir koji ste prethodno iseckali, kao i cele i oljuštene čenove belog luka. Lepo promešajte i poklopite. Kuvajte dok ne omekne, pa dodajte paradajz pastu i sos. Lepo promešajte i poklopite, pa kuvajte dok ne krene da vri. Zatim dodajte seckani paradajz, začinite po želji, pa dobro promešajte i kuvajte još par minuta, poklopljeno. U šerpi skuvajte meso po želji i iseckajte na kockice, pa dodajte u lonac i dobro promešajte. Sipajte i vodu i poklopite. Kad krene da ključa jelo je gotovo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE