KRMENADLE U SOSU OD JABUKA: Jelo kao iz najboljeg restorana, a meso mekano kao puter

Krmenadle u sosu od jabuka biće sočne i mekane, a uz ovaj jednostavan recept imaćete jelo kao iz najboljeg restorana.

Printscreen/YT/Downshiftology

Sočne svinjske krmenadle u sosu od jabuka, luka i neutalne pavlake, odlične su za ukusan jesenji ručak koji će oduševiti celu porodicu. Toliko jednostavan recept, a vi ćete imati jelo kao iz najboljeg restorana. Meso neće biti suvo, već savršeno mekano kao puter. Toliko su ukusne da vam nikakav prilog uz njih nije potreban. Kada budete probali krmenadle po ovom receptu pravićete ih stalno. 

  • Sastojci:
  • 4 svinjske krmenadle
  • kockica putera
  • 2 jabuke
  • 1 glavica luka
  • 2 kašike šećera
  • 30 ml jabukovog sirćeta
  • 100 ml neutralne pavlake
  • malo peršuna
  • so, biber

Priprema:

Krmenadle začinite solju i biberom s obe strane i dobro utrljate u meso. U tiganju otopite kockicu putera, pa ubacite krmenadle. Pecite ih sa obe strane nekoliko minuta dok ne dobiju lepu rumenu boju. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane. Jabuke očistite i isecite na tanke kriške, pa ih stavite u tiganj u kome se pržilo meso, zajedno sa sitno naseckanim lukom. Dinstajte zajedno oko 5 minuta. Prelijte ih sirćetom, dodajte šećer, pa dinstajte dok višak tečnosti ne ispari. Sipajte neutralnu pavlaku, sve dobro izmešajte, pa vratite pečene krmenadle. Krčkajte još desetak minuta u poklopljenom tiganju. Pospite naseckanim peršunom i servirajte dok su još tople.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE