U kineskoj kuhinji piletina zauzima važno mesto, i postoje mnogobrojni specijaliteti sa ovim mesom. Osim piletine, pirinač, povrće i soja sos su nešto bez čega ova kuhinja ne bi bila to što jesta. Ako ne volite da idete po restoranima ovo je način da kinesku kuhinju dovedete za svoju trpezu. Pripremite sami meso sa povrćem i poslužite uz pirinač.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 3 paprike
- 1 šargarepa
- 400 g piletine
- 1 manja tikvica
- maslinovo ulje
- soja sos
- susam, so, biber
- pirinač kao prilog
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite crni luk, šargarepu i papriku. Dodajte seckanu piletinu i seckanu tikvicu. Kada se sve izdinsta dodajte so, biber, susam i soja sos. Servirajte toplo sa kuvanim pirinčem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE