Musaka je jelo koje se pravi od krompira koji se iseče na kolutove i proprženog mlevenog mesa. Preliva se jajima i peče u rerni, a mi vam predlažemo da malo obogatite ukus klasičnog recepta i da umesto mlevenog koristite belo meso. Poređajte sastojke kao za musaku, a preko premažite sir i paradajz koji će se savršeno topiti i razvlačiti, ali i osvežiti. Ova musaka je dobitna kombinacija jer spaja najomiljenije namirnice, a lako se pravi.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 veliki krompir
- 250 g belog mesa
- 1 kašičica slatke paprike
- maslinovo ulje
- 120 g tvrdog sira
- 100 g paradajza
- 1 kašika majoneza
Priprema:
Tepsiju malo nauljite, pa poređajte crni luk isečen na kolutove. Posolite i preko poređajte krompir isečen na kolutove. Belo meso isecite na šnicle po širini, pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Malo nauljite i dobro promešajte. Poređajte preko krompira, pokrijte providnom folijom i pecite na 200°C oko 20 minuta. Rendani sir pomešajte sa sitno seckanim paradajzom i sipajte preko musake. Pecite još 15-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE