Pripremite batake na ovaj način, rezultat je iznenađujuće i neverovatno ukusan! Jednostavan i brz recept. Toliko je lako da će svako umeti da napravi. Tajna je u marinadi od začina, meda i ulja koja će omekšati meso i dati mu neophodnu sočnost. Krompirići su samo dodatni plus za savršen ručak.
- Sastojci:
- 2 pileća bataka
- 4 krompira
- 1 crni luk
- 150 ml belog vina
- 50 g meda
- 100 ml maslinovog ulja
- 150 g parmezana
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 2 kašičice mlevene slatke paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica majčine dušice
Priprema:
Na batacima na mesu napravite nekoliko rezova. Začinite ih sa pola kašičice soli, pola kašičice bibera, 1 kašičicom crvene paprike i pola kašičice majčine dušice. Dodati 50 mililitara maslinovog ulja i meda, dobro utrljati začine u meso. Pokrijte i ostavite u frižideru 1 sat.
Crni luk krupno isecite i stavite u pleh. Krompir iseći na krugove i začiniti sa pola kašičice soli, pola kašičice bibera, 1 kašičicom crvene paprike i pola kašičice origana. Poređajte ih na luk. Izvadite batake iz frižidera i pecite ih u tiganju po 2 minuta sa svake strane na umerenoj vatri. Stavite meso na krompir. Pokrijte alu folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C 40 minuta. Zatim uklonite foliju i pecite na 200°C 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE