SVINJSKI KOTLETI SA MEDOM I BELIM LUKOM: Nema mariniranja mesa, a ivice će biti karamalizovane i krckave (VIDEO)

Sočni svinjski kotleti sa medom i belim lukom sa karamelizovanim ivicama spremni, i na vašem stolu za manje od 15 minuta!

Printscreen/Youtube/Cafe Delites

Ukoliko ste u potrazi za nekim novim receptom za meso, ne tražite više. Ovaj recept za svinjske kotlete sa medom i belim lukom je tako jednostavan da nećete verovati kada bude gotov! Nema potrebe za mariniranjem, ovaj recept je neverovatno brz i ukusan. Najbolji deo su hrskave i karamelizovane ivice! Svinjski kotleti u sosu od meda i belog luka, biće na vašem stolu za samo 15 minuta.

  • Sastojci:
  • 4 svinjska kotleta sa kostima ili bez
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika neslanog putera
  • 6 čenova belog luka
  • 1/4 šolje meda
  • 1/4 šolje vode (ili pilećeg bujona)
  • 2 kašike sirćeta 

Priprema:

Začinite kotlete solju, biberom i belim lukom u prahu neposredno pre kuvanja. Zagrejte ulje u tiganju. Pržite kotlete sa obe strane dok ne postanu zlatne boje (oko 4-5 minuta sa svake strane). Prebacite na tanjir. Smanjite toplotu ringle. Otopite puter u istom tiganju, dodajte izgnječen beli luk i dinstajte ga dok ne zamiriše. Dodajte med, bujon i sirće. Povećajte toplotu na srednje jaku i nastavite da krčkate dok se sos ne smanji i malo zgusne, uz povremeno mešanje. Vratite svinjetinu u tiganj, obilno prelijte sosom i pržite par minuta. Ukrasite peršunom i poslužite uz pirinač, krompir ili salatu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE