PILAV SA JUNETINOM IZ RERNE: Pirinač ukrčkan u soku od mesa, a beli luk mu daje posebnu aromu (VIDEO)

Isprobajte recept za ovaj ukusan ručak.

Printscreen/Youtube/KAZAN

Isprobajte recept za ukusan i jednostavan obrok od pirinča i mesa iz rerne. Ovaj pilav sa junetinom se krčka u jednoj posudi, nema potrebe da kuvate prethodno pirinač, a on će biti sočan jer će upiti saft od mesa. Ručak spreman očas posla, a pun je proteina. Cela porodica če biti oduševljena. Evo kako se pravi.

Sastojci:

  • 300 g junetine
  • mast ili ulje
  • 1 luk
  • 2 šargarepe
  • 250 g pirinča
  • 500 ml tople vode
  • so, biber
  • 6 čenova belog luka

Priprema:

Meso isecite na kockice i ispržite u tiganju. Izvadite ga na tanjir. Šargarepu i luk isecite pa propržite u istom tiganju. u vatrostalnu posudu stavite na dno meso, začinite, potom povrće i na kraju pirinač. Sve zalijte vodom. Očišćene čenove belog luka utisnite u pirinač. Peći na 200°C 15 minuta, zatim promešati i peći na 200°C još 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE