PILETINA STROGANOV: Čorbasto jelo puno povrća i mesa - svako će umeti da ga napravi (VIDEO)

Jelo na kašiku koje će oduševiti sve koji ga budu probali.

Printscreen/Youtube/Przepiski

Recept za piletinu stroganov je veoma jednostavan, tako da ne morate imati mnogo kulinarskog iskustva da biste ga pripremili. Sastojci su proizvodi koji su lako dostupni tokom cele godine u bilo kojoj prodavnici. Ako volite čorbasta jela poput gulaša i paprikaša, toplo preporučujemo da isprobate ovaj recept.

  • Sastojci:
  • 500 g pilećeg filea
  • 500 g pečuraka
  • 1 crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 5 kiselih krastavaca
  • 2 šargarepe
  • 700 ml čorbe od povrća
  • 3 pune kašičice paradajz paste
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 lovorov list
  • so, biber
  • za zgušnjavanje supe (2 kašike pšeničnog brašna + nekoliko kašika hladne vode)

Priprema:

Pileći file isecite na kockice. Začinite slatkom paprikom, solju i biberom. Pržite na malo masnoće dok ne porumeni. Oljuštite luk i isecite ga na brkove. Stavite u šerpu i pržite neko vreme. Zatim dodajte iseckane pečurke. Dinstati dok pečurke ne puste vodu. Zatim dodajte crvenu papriku isečenu na štapiće, šargarepu isečenu na pola, kisele krastavce i prženu piletinu. Sve prelijte čorbom i promešajte. Zatim dodajte alevu papriku i lovorov list. Poklopite šerpu i kuvajte sve na laganoj vatri oko 10 minuta.
Posle ovog vremena dodajte paradajz pastu i smesu da se supa zgusne - za to pomešajte 2 kašike pšeničnog brašna sa nekoliko kašika hladne vode, pa smesu dodajte u supu i sve vreme mešajte - dok se ne zgusne.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE