GRAŠAK SA JUNETINOM: Čorbasto jelo prepuno vitamina - ručak za 2 dana koji se sam sprema

Ukoliko nemate ideju za ručak možda vam ovaj recept pomogne.

Shutterstock

Možda niste znali, ali ovo ukusno povrće krije pravu riznicu lekovitih sastojaka. Mnoga istraživanja su potvrdila da redovna konzumacija graška može u velikoj meri pozitivno da utiče na kompletno zdravlje i da spreči, eliminše i ublaži pojedine bolesti. Zahvaljujući svom sastavu, ova simpatična zelena zrnca snažno deluju na celokupan ljudski organizam. Isprobajte recept za grašak sa junetinom, čorbasto jelo koje krepi i dušu i telo.

  • Sastojci:
  • 700-800 g graška
  • 600-700 g junetine
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • so, biber, crvena mlevena paprika, šećer, brašno
  • malo paradajz sosa
  • svinjska mast ili ulje

Priprema:

Crni luk i šargarepu izdinstajte na masnoći. Dodajte junetinu seckanu na kockice i dinstajte. sipajte vode po potrebi i krčkajte dok meso ne počne da se raspada. Nakon toga dodajte grašak, seckan čen belog luka, malo paradajz soka i nalijte vodom. Začinite i dodajte pola kašičice šećera. Kuvajte dok grašak ne omekša. Pred kraj napravite zapršku sa brašnom i mlevenom paprikom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE