Pripremali ste svinjsko mesona različite načine, ali ako želite da spremite pravo zimsko jelo, onda isprobajte ovaj recept sa jabukama. One daju posebnu aromu i čine meso još ukusnijim i sočnijim. Poslužite za ručak uz pire kromir ili samo uz sezonsku salatu. Za ovo jelo nisu potrebne posebne kulinarske veštine i uspeva čak i potpunim početnicima u kuhinji.
- Sastojci:
- 4 svinjskog mesa bez kostiju (po izoru)
- 1 kašičica dimljene paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 jabuka
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice svežeg ruzmarina
- 2 kašičice svežeg timijana
- 1 šolja jabukovog sirćeta
Priprema:
Meso posolite, pobiberite i pospite dimljenom paprikom. Propržite meso na zagrejanom ulju, pa izvadite iz tiganja. U isti tiganj dodajte isecečenu i očišćenu jabuku, krupnije seckan crni i mleveni beli luk i kuvajte dok jabuke i luk ne porumene i malo omekšaju, oko 8 minuta. Dodajte začinsko bilje i sirće, pa ostavite da provri. Vratite meso u tiganj i dinstajte dok sirće potpuno ne ispari, još nekih 6 do 8 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE