KAKO DA GOVEDINA BUDE MEKANA: Prilikom dinstanja stvara se ukusan sos - meso se samo raspada (VIDEO)

Isprobajte govedinu po našem receptu i meso će biti neverovatno meko i ukusno.

Printscreen/Youtube/Рецепты от Мамули

Nakon što probate ovaj recept za govedinu pravićete ga stalno. Meso je meko, raspada se na vlakna. Prilikom dinstanja dobija se ukusan sos koji je kombinacija luka i putera i prosto je savršen! Neće vam trebati mnogo sastojaka za pripremu ovog ukusnog recepta.

  • Sastojci:
  • 1 kg govedine
  • 3 - 4 glavice crnog luka
  • 100 g maslaca
  • 70 ml vode
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 3 čena belog luka
  • so po ukusu
  • 2 kašičice sirćeta
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

Na nenauljen tiganj stavite kockice mesa pa prekrijte kolutovima crnog luka. Odozgo stavite kockice putera i nalijte vodu. Poklopite i dinstajte na laganoj vatri sat vremena. Zatim dodajte začine, sirće i seckan beli luk. Ponovo poklopite i dinstajte dok meso ne omekša. Servirajte toplo. Po želji ukrasite peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE