ZAPEČENA PILETINA U SOSU OD KISELOG MLEKA I PAVLAKE: Meso sočno i meko, a kiseli krastavci na vrhu daju super ukus jelu

Ukoliko volite piletinu, ovo je savršen recept za vas.

Shutterstock

Ručak pripremljen na ovaj način veoma je jednostavan, a meso neverovatno sočno i ukusno. Ne treba vam mnogo ni sastojaka, a ni vremena. Zapečenu piletinu po ovom receptu pravićete često i cela porodica će uživati.

  • Sastojci:
  • 600 g pilećeg belog mesa
  • suvi biljni začin, biber
  • 1 kašičica senfa
  • 2 jajeta
  • 300 ml kiselog mleka
  • 1500 ml pavlake za kuvanje
  • 4 kisela krastavca
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Piletinu isecite na trakice ili šnicle (šta više volite) pa je začinite suvim začinom,biberom i senfom. Sve dobro promešajte kako bi se začini ravnomerno rasporedili po mesu. Rernu zagrejte na 200 stepeni.Umutite jaja pa dodajte kiselo mleko. Umešajte i pavlaku za kuvanje. U vatrostalnu posudu rasporedite meso. Prelijte smesom od kiselog mleka, jaja i pavlake. Po vrhu narrendajte kisele krastavce i kaškavalj. Pecite pola sata.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE