AMERIČKI RECEPT ZA ČORBAST PASULJ: Od srpskog ga razlikuju začini, ali i količina soli koja se dodaje (VIDEO)

Nikad ukusniji recept za čorbasti pasulj koji uspeva svima.

Printscreen/YT/ Adam Ragusea

Ako volite čorbasti pasulj, onda obavezno isprobajte da napravite na američki način. Ne razlikuje se puno od srpskog, jedino što je njihov gušći i postoji jedan trik koji će ga učiniti ukusnijim. Kada potopite pasulj, obavezno ga posolite jer će tako zrno biti mekše i ukusnije, a na litar vode ide 15 g soli. Takođe, Amerikanci dodaju različito povrće u pasulj, a začini su obavezni. Služe ga sa pirinčem. Uživaćete u ukusu!

  • Sastojci:
  • 500 g crvenog pasulja
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 crvena paprika
  • 2 štapića celera
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 dimljena potkolenica
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica kumina 
  • 1 kašičica origana 
  • 1 kašičica žalfije 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašičica sirćeta 

Priprema:
Dan ranije potopite pasulj u vodu i posolite. Ide 15 g soli na litar vode, pa procenite koliko je potrebno. Ovaj trik pomaže da dobijete kremastiju strukturu unutar zrna. Sutradan procedite pasulj, pa isperete. U duboku šerpu sipajte ulje da pokrije dno, a zatim dodajte seckani ljubičasti luk, a zatim dodajte sekcanu papriku, kao i luk. Kada povrće malo omekša dodajte paradajz pastu. Dobro promešajte, pa dodajte pasulj. Sipajte vodu i promešajte, a kada krene da vri dodajte i dimljenu potkolenicu. Promešajte i začinite, pa kad krene lepo da ključa smanjite temperaturu. Kuvajte još nekih 45 minuta, uz povremeno mešanje. Isključite šporet i dodajte šećer i sirće, pa promešajte. Nemojte da preterujete sa sirćetom i šećerom jer oni služe da hrani daju jaču boju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE