U KISELI KUPUS SIPAJTE BELO VINO I NAPRAVITE NAJBOLJI PODVARAK: Starinsko jelo puno mesa koje svi obožavaju

Naučite kako se pravi najbolji podvarak.

Shutterstock

Podvarak je omiljeno zimsko jelo, a osnovni sastojak je kiseli kupus. Pored njega možete da dodate malo belog vina i pirinča, jer će biti ukusniji, a najbolji je kada se ispeče sa mesom. Ono može da bude po izboru, a naš predlog ovaj put su bataci. Ako ispratite sve korake napravićete najukusnije jelo,a najbolje od svega je što se lako pravi, pa uspeva svakoj domaćici. Možete da služite i bez mesa, samo sa projom. 

  • Sastojci:
  • 1 kg kupusa ribanca
  • 3 crna luka
  • malo kima
  • 50 ml belog vina
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičice slatke paprike
  • biber u zrnu
  • malo pirinča
  • 3-4 bataka 

Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pa propržite u zagrejanom tiganju na malo ulja. Zatim dodajte kupus ribanac, promešajte, pa pospite slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Opet promešajte. Na kraju sipajte vino i ostavite da se dinsta. Povremeno sipajte vodu, kada vidite da fali. Kada se proprži dodajte pirinač, šaku do dve, pa pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju. Batake kratko propržite na malo ulja, a onda stavite preko podvarka i pecite zajedno. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE