POHOVANI PILEĆI RAŽNJIĆI BEZ KAPI ULJA: Brzinski ručak od samo 4 sastojka - prste da poližete (VIDEO)

Pohovani pileći ražnjići se lako prave.

Printscreen/YT/Cookrate - Meat Delish

Ražnjićise najčešće jedu u restoranu ili za prvi maj kada se opuštate i roštiljate u prirodi. Kod kuće isto možete da ih napravite i to lako i brzo. Koristite belo meso koje svi obožavaju, a napunite ga sirom i uvaljajte u smesu za poh.Ovako pripremljeni ražnjići oduševiće svakoga, a dovoljno je da ih poslužite uz neki umak. 

  • Sastojci:
  • 500 g pilećeg filea 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 3 jajeta 
  • 100 g prezli 

Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle, tako da dobijete 10 komada. Izlupajte čekićem za meso, a providnu foliju raširite po stolu, pa poređajte meso u 2 reda po 5 komada (neka se malo preklapaju). Posolite i pobiberite. Preko stavite kriške sira, pa urolajte. Lepo umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na 20 minuta. Isecite kriške, pa na drveni štapić za ražnjić stavite 4 komada. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Printscreen/YT/Cookrate - Meat Delish 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE