BELO MESO U SLATKO-KISELOM SOSU: Super kombinacija različitih ukusa u jednom umaku - kao kod Kineza

Za ručak napravite belo meso u slatko-kiselom sosu.

Printscreen/YT/Island Vibe Cooking

Belo meso može da se pohuje, da se griluje, kuva... Kako god da ga napravite ukus je uvek fantastičan, a još jedan plus je i to što se baš brzo sprema. Za današnji ručak vam predlažemo da probate prženo belo meso u predivnom slatko-kiselom sosu. Ne morate da budete majstor u kuhinji samo prženo meso dodajte u umak od meda, sirćea i sojinog sosa, a poslužite sa pirinčem ili pire krompirom. 

  • Sastojci:
  • 4 pileća filea 
  • 1/4 kašičice tucane paprike 
  • 5 čenova belog luka
  • 1 kašika sirćeta
  • 1/3 šolje meda
  • 2 kašika ojster sosa (po želji)
  • 2 kašike sojinog sos 
  • 1/3 šolje brašna
  • 4 kašike putera
  • 1/4 šolje bujona

Priprema:
Isecite meso na tanke šnicle, pa izlupajte čekićem. Posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno i ispržite na istopljenom puteru. Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte još malo putera. Kada se istopi dodajte mleveni beli luk, a kada se on proprži sipajte med, sojin sos, ojster sos, bujon i sirće. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok ne krene da ključa, a onda vratite meso. Prelijte meso umakom, a onda smanjite temepraturu i ostavite da se krčka još par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE