Lovačke šnicle su stari recept koji svi vole da jedu. Obično se služe za ručak sa pire krompirom, a priprema je toliko jednostavna da uspeva i početnicima u kuhinji. Ako želite da ih napravite malo drugačije, naš predlog je da teleće mesopremažete senfom, jer on celom jelu daje poseban šmek. A kako bi šnicle bile što mekše dinstajte ih u sosu malo duže, sa povremenim dolivanjem vode.
- Sastojci:
- 500 g telećeg mesa
- 1 kašika brašna
- malo senfa
- 2-3 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 veza peršuna
Priprema:
Šnicle izlupajte čekićem, a onda premažite senfom, pa kratko ispržite sa obe strane. Zatim izvadite iz tiganja, pa propržite sitno seckani luk. Dodajte brašno, mlevenu slatku papriku, so, biber i začine po želji. Sipajte vodu i promešajte, pa vratite meso u tiganj. Dinstajte dok ne omekšaju, a povremeno dolivajte vodu, kada vidite da je isparila. Pred kraj pospite sitno seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE