Ljubitelji pohovanog belog mesa, a i oni koji vole da jedu u restoranima brze hrane će biti oduševljeni ovim receptom. Napravite savršeno hrskavu piletinu bez prženja za koju vam treba samo jedan trik sastojak, a to je kornfleks. Jednostavno se priprema i za kratko vreme, a ako poslužite uz aromatičan sos biće još ukusnija.
- Sastojci:
- 600 g belog mesa
- 1 kašika origana
- 2 kašike slatke crvene paprike
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika ulja
- kornfleks
- 2 jajeta
- Za sos:
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- 1 kašika origana
- 2 kašike sušenog peršuna
- 200 ml paradajz sosa
- sok od 1/2 limuna
- 125 ml jogurta
Priprema:
Belo meso isecite na tanke šnicle, pa pospite origanom, mlevenom paprikom, crnim lukom u prahu i skrobom. Prelijte uljem, pa dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. Uvaljajte meso u umućena jaja, pa u kornfleks koji ste izdrobili. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa preko sipajte vrlo malo ulja. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta. Za to vreme u tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte i beli. Nakon minut dodajte začine, tucanu papriku, slatku mlevenu papriku, origano, peršun, pa sipajte sos od paradajza, sok od limuna i grčki jogurt. Kuvajte par minuta i poslužite belo meso uz sos. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa