PRVOMAJSKA GOZBA NE MOŽE DA PROĐE BEZ BATAKA: Nikad ukusniji i jednostavniji, a tajna je u pikantnoj marinadi

Grilovani bataci u ukusnoj marinadi su super predlog i za ručak.

Printscreen/YT/ Recipe30

U jedno od najjeftinijih mesa svakako spada piletina, a bataci su sočni i ukusni, pa su odličan predlog ako se spremate da roštiljate za Prvi maj. Ako ste ljubitelj pikantne hrane onda je naš predlog da isprobate i ovaj recept. Tajna je u preukusnoj marinadi koja se sastoji od osvežavajućeg jogurta, ljute papričice i aromatičnih začina. 

  • Sastojci: 
  • 4 bataka ili karabataka 
  • Za marinadu: 
  • 500 g grčkog jogurta
  • 1/2 veze svežeg origana
  • 3 čena belog luka
  • 1 ljuta papričica 

Priprema: 

U blender sipajte jogurt, origano, beli luk i očišćenu ljutu papričicu. Dobro izblnedirajte, pa premažite meso i pokrijte providnom folijom. Ostavite da marinira sat vremena u frižideru. Zatim meso stavite na roštilje i grilujte ga sa obe strane. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa