SJAJAN PREDLOG ZA RUČAK - BELO MESO U NEOBIČNOM POHU: Nikad sočnije, a tajna je u aromatičnom sosu

Ako volite belo meso, onda ga obavezno spremite na ovaj način i služite sa krompirom.

Printscreen/YT/Meat Recipes

Belo meso možete da spremite na razne načine, a najpopularnije je pohovano. Kako ono nije previše zdravo, postoje i druge opcije koje su jednako ukusne. Mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept, a belo meso je neverovatno sočno zahvaljujući lažnom pohu od jaja i parmezana i kratkom krčkačnju u sosu od bujona i limuna. Uz ovako pripremljeno meso poslužite krompir iz rerne, a recept je u nastavku teksta. 

  • Sastojci:
  • 1 pileći file 
  • malo brašna
  • 2 jajeta
  • 1 šaka svežeg seckanog peršuna
  • 50 g parmezana 
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 100 ml bujona od povrća  
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 limun 
  • puter 
  • Za prilog:
  • 3-4 krompira 
  • 1 kašičica mlevenog kima 
  • 1 kašičica slatke paprike 

Priprema:
Krompir oljuštite i isecite po želji, pa kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Zatim procedite i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pospite slatkom paprikom i kimom, pa pecite u rerni na 200°C oko 10 minuta. Meso nožem isecite sa strane, po dužini, i raširite da dobijete oblik "leptira". Pokrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. U posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili sa seckanim peršunom i parmezanom. Dobro sjedinite. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i puter i kada se istopi dodajte meso koje ste prvo uvaljali u brašno, pa u smesu sa jajima. Ispržite sa obe strane. Izvadite meso, pa u isti tiganj dodajte mleveni beli luk. Pržite minut, pa sipajte bujon, sok od limuna i sirće. Kada sos krene da vri vratite meso i ostavite još 2-3 minuta. Povremeno prelivajte meso sosom. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa