Ako ne možete da zamislite ručak bez mesa, preporučujemo da isprobate piletinu spremljenu na ovaj način. Možete da koristite batake ili karabatake, a meso se krčka u mirisnom sosu od belog vina i senfa. Vrlo je jednostavno, a kao prilog možete da servirate testeninu koju ste prethodno skuvali. Sočan karabatak se brzinski priprema, a ni sastojci nisu mnogo skupi.
- Sastojci:
- 4-5 bataka ili karabataka (bez kostiju)
- malo ruzmarina
- 1 veza beršuna
- brašno
- puter
- 1,5 ljubičasti luk
- 2 šolje belog vina
- 2 kašike senfa
- testenina po ukusu
- 250 g čeri paradajza
Priprema:
Meso posolite i pobiberite, pa pospite brašno, sa obe strane. Istopite puter u tiganju, pa propržite meso sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa dodajte ljubičasti luk isečen na rebarca. Kada omekša sipajte belo vino, kuvajte 5 minuta, pa dodajte senf i ruzmarin, pa promešajte. Vratite meso, poklopite, smanjite vatru i ostavite još nekih 10 minuta. Za to vreme skuvajte testeninu. U gotovo meso dodajte čeri paradajz koji ste isekli na polutke i ostavite još 5 minuta na šporetu. Ukrasite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa