ĆEVAPI OD POVRĆA: Brzinski ručak od jeftinih sastojaka

Ćevapi od povrća su vrlo jednostavni za pripremu, a ukus im je neverovatan.

Printscreen/YT/Frische Rezepte

Ćevapi su jedno od najpoznatijih jela bosanske kuhinje, a prave se od mlevenog mesa. Mi vam danas predlažemo da isprobate i recept za ukusne ćevape od povrća. Pomešajte tikvice, krompir, šargarepu i luk i napravite ćevape kojima neće moći da odole ni ljubitelji mesa. Ovo vrlo jednostavno jelo je odličan predlog za ručak, a možete da poslužite sa nekim umakom ili salatom. 

  • Sastojci:
  • 2 tikvice
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • mladi luk 
  • 2 jajeta 
  • 4 kašike griza 
  • 1 čen beli luk 

Priprema: 

Tikvice izrendajte i posolite, pa ostavite 10 minuta da puste vodu. Krompir isto izrendajte i stavite ga u drugu posudu i prelijte vodom. Isto ostavite 10 minuta. Šargarepu samo izrendajte, a mladi luk iseckajte. Tikvice i krompir dobro ocedite, pa stavite u neku posudu, dodajte šargarepu, luk, griz, jaja, mladi luk i mleveni beli luk. Dobro sjedinite. Posolite i pobiberite i opet promešajte, pa oblikujte čevape. Ispžite na malo ulja sa svih strana, pa stavite na ubrus da upiju višak ulja. Zatim poređajte u vatrostalnu posudu i pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa