NAJSOČNIJE ĆUFTE IKADA: Obilje začina koji se savršeno uklapaju, kao iz najboljih svetskih restorana

Recept za najsočnije ćufte, posebnu "caku" daje im obilje začina.

Shutterstock

Jela od mlevenog mesa se često nalaze na srpskim trpezama, a najpoznatija su ćufte i faširane šnicle. Ako ste ljubitelj ćufti, onda vam predlažemo da isprobate ovaj fantastičan recept. U mleveno meso obavezno dodajte raznovrsne začine, jer će oni meso učiniti ukusnijim. Korijander i đumbir daju poseban šmek, a ovako pripremljene možete da služite sa pire krompirom ili u paradajz sosu. 

  • Sastojci:
  • 1/2 kg mlevenog mesa 
  • 15 čenova belog luka 
  • manji komad đumbira 
  • 1 crni luk
  • 1 ljuta papričica
  • malo sveže nane 
  • malo svežeg korijandera 
  • ½ kašičice sode bikarbone 
  • 1 kašičica garam masale (mešavina indijskih začine - ne mora)
  • 1,5 kašika semnki korijandera 
  • 1 kašika tucane paprike 
  • 1,5 kašika kima 
  • 2 kašike putera 

Priprema:
U blenderu usitnite crni i beli luk, kao i svežu nanu i korijander, ljutu papričicu i đumbir. Dobro izblendirajte, pa dodajte u mleveno meso, pa posolite, dodajte sodu bikarbonu, garam masalu (ako imate), sušeni korijander, tucanu papriku i kim. Lepo sjedinite, pa dodajte istopljeni puter i dobro rukama promešajte, da se svi sastojci lepo sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Oblikujte ćufte i pržite u ulju. 

Izvor: Stvar ukusa