GULAŠ SA LISIČARKAMA: Ručak za manje od pola sata, a idealan je ako postite

Gulaš je popularno jelo koje se često nalazi na srpskoj trpezi, a sada probajte i ovaj sa lisičarkama.

Printscreen/YT/ Your Food Lab

U toku je Petrovdanski post i umesto čuvenog gulaša sa mesom, napravite ovaj posni sa lisičarkama. Ove pečurke su jako ukusne i mogu da se spremaju na razne načine, a jedan od njih je upravo i ovaj recept.Gulaš sa pečurkama se kuva brže od originalnog, a ukus je neverovatan, a sigurni smo da će vas i zasititi. 

  • Sastojci: 
  • 800 g lisičarki
  • 3 crna luka 
  • 3 čena belog luka 
  • 1/2 veze peršuna 
  • 500 ml belog vina 
  • 100 ml pavlake za kuvanje (posna)
  • 1/2 kašičice majarona
  • 1/2 kašičice bosiljka
  • 1/2 kašičice timijan
  • 1 kašičica slatke crvene paprike

Priprema: 
Pečurke lepo operite i isecite. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša sipajte belo vino, posolite, pobiberite i dodajte mleveni beli luk. Promešajte i dodajte pečurke i seckani peršun. Sipajte i malo vode, tek da pečurke budu pokrivene. Poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte ostale začine i promešajte.Kad krene da ključa sipajte i pavlaku za kuvanje. Promešajte i kuvajte još par minuta (2-3). 

Izvor: Stvar ukusa