Gulaš je tradicionalno mađarsko jelo koje se sprema od nekoliko vrsta mesa, ali ako želite da probate i letnju verziju, mi predlažemo ovaj recept. Napravite lagani gulaš sa belim mesom, tikvicama i paradajzom u kojem će uživati cela porodica. Ovo jelo na kašiku ne mora da se krčka kao i originalni gulaš, a jednako je ukusan.
- Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 2 tikvice
- 3 paradajza
- 3 čena belog luka
- 150 ml vode
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 veza peršuna
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa propržite na malo ulja. Kada je meso gotovo dodajte tikvice isečene na kockice, kao i seckani paradajz. Promešajte i kuvajte par minuta da povrće pusti sok. Posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i sipajte vodu. Promešajte i poklopite, pa kuvajte na srednjoj temepraturi. Posle pola sata dodajte seckani beli luk, opet promešajte i poklopite. Nastavite da kuvate još nekih 10 minuta. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa