PILETINA KOJA SE KRČKA U AROMATIČNOM SOSU OD LUKA: Najjeftinije, a najsočnije meso (VIDEO)

Spremite najbolje belo meso koje uspeva i početnicima.

Printscreen/YT/ Essen Recipes

Već smo vam govorili kako belo meso možete da jedete u svim prilikama, pa tako i kada vodite računa o načinu ishrane. Tada je jedino bitno da meso bude grilovano ili kuvano, a opet od njega možete da spremite neka od najlepših svetskih jela. Danas vam donosimo recept za belo meso u aromatičnom sosu od belog i crnog luka, koje će svakoga ostaviti bez testa. Nikad sočnije, a od jeftinih namirnica napravite ručak za celu porodicu. 

  • Sastojci:
  • 3 pileća prsa
  • 5 čenova belog luka
  • 1 crni luk
  • 170 ml pilećeg bujona ili tople vode
  • 170 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 veza peršuna
  • 1/2 limuna 
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice muškatnog oraščića

Priprema: 
U tiganju na malo ulja propržite 2 čena belog luka koji ste malo pritisli nožem. Zatim dodajte meso koje ste prethodno zasekli na više mesta (linije koje idu jedna ispod druge), pa posolili i pobiberili. Kada meso sa obe strane dobije zlatnu boju, izvadite iz tiganja, kao i beli luk. U isti tiganj dodajte puter i kada se istopi stavite sitno seckani crni luk, kao i preostala 3 čena belog. Promešajte i kada luk omekša sipajte bujon i pavlaku za kuvanje. Promešajte, pa dodajte sitno seckani peršun, so, biber, muskatni oraščić i sok od limuna. Promešajte i kada krene da krčka vratite meso u tiganj. Prelijte malo sosa preko mesa, pa poklopite i kuvajte još 15 minuta.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Piletina iz rerne   TikTok/ quick_meal

Izvor: Stvar ukusa