Klasično srpsko jelo na kome su odrasle generacije - paprikaš - u nešto drugačijoj, još boljoj varijanti. Nisu vam potrebni nikakvi dodaci, začini, trik je u svežim roštiljskim kobasicama! Ako volite još pikantnije, onda obavezno probajte paprikaš kakav se sprema u istočnoj Srbiji...
- Sastojci:
- 4 pileća fileta, isečena na kocke
- 2 sveže roštiljske kobasice
- 2 crvene paprike, isečene na trake
- 2 krompira, oguljena i isečena na krpunije komade
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 paradajza, iseckana na kockice
- 2 kašike ulja
- sveže seckani peršun za posipanje
Priprema:
U šerpi, zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni i beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta dok ne postane staklast. Dodajte pileće komadiće i kratko dinstajte. Dodajte papriku, iseckan paradajz i krompir. Nalijte vodom, pa sadržaj sveže kobasice istisnite u smesu. Dobro promešajte, smanjite temperaturu, pokrijte lonac i ostavite da se krčka oko pola sata, povremeno mešajući. Proveriti da li se krompir skuvao, a paprike omekšale. dok se sve lepo sjedini i paprike omekšaju. Pre serviranja, pospite sveže seckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa