NAJUKUSNIJI PILEĆI PAPRIKAŠ KOJI ĆETE IKADA PROBATI: Bez začina, sve što vam treba su sveže roštiljske kobasice

Garantujemo da ovako nikada niste spremali pileći paprikaš! Nema soli, nema suvišnih začina, sve prirodno... Samo mu dodajte roštiljske kobasice.

Bakina i dekina kuhinja

Klasično srpsko jelo na kome su odrasle generacije - paprikaš - u nešto drugačijoj, još boljoj varijanti. Nisu vam potrebni nikakvi dodaci, začini, trik je u svežim roštiljskim kobasicama! Ako volite još pikantnije, onda obavezno probajte paprikaš kakav se sprema u istočnoj Srbiji...

  • Sastojci:
  • 4 pileća fileta, isečena na kocke
  • 2 sveže roštiljske kobasice
  • 2 crvene paprike, isečene na trake
  • 2 krompira, oguljena i isečena na krpunije komade
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 paradajza, iseckana na kockice
  • 2 kašike ulja
  • sveže seckani peršun za posipanje

Priprema:

U šerpi, zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni i beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta dok ne postane staklast. Dodajte pileće komadiće i kratko dinstajte. Dodajte papriku, iseckan paradajz i krompir. Nalijte vodom, pa sadržaj sveže kobasice istisnite u smesu. Dobro promešajte, smanjite temperaturu, pokrijte lonac i ostavite da se krčka oko pola sata, povremeno mešajući. Proveriti da li se krompir skuvao, a paprike omekšale.  dok se sve lepo sjedini i paprike omekšaju. Pre serviranja, pospite sveže seckanim peršunom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Recept za svinjski paprikaš  Kurir

Izvor: Stvar ukusa