Belo meso možete da pripremite na dosta načina, a odlično se kombinuje sa skoro svim namirnicama. Ljudi ga često biraju jer je jeftino, a lako se sprema. Naš današnji predlog je belo mesopunjeno sirom i pavlakom, pa umotano u slaninu. Aromatično i sočno meso je idealan predlog za ručak, a možete da služite sa krompirom ili salatom.
- Sastojci:
- 1,5 kg belog mesa
- 1 kašičica crvene paprike
- 150 g tvrdog sira
- 1 jaje
- 100 g kisele pavlake
- 1 veza mirđije
- 150 g slanine
Priprema:
Belo meso zasecite po sredini i malo raširite da napravite rupu. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. U posudi pomešajte rendani sir, pavlaku, jaje i seckanu mirođiju, pa dobro sjedinite. Napunite šupljinu u belom mesu dobijenim nadevom. Umotajte svako parče u slaninu i poređajte u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa