PILETINA U BEŠAMEL SOSU POSUTA SIROM: Tajna savršenog ukusa je u aromatičnoj marinadi (VIDEO)

Za ručak predlažemo da isprobate recept za piletinu u bešamel sosu.

Printscreen/YT/ Yes I Can Cook

Piletina je meso koje se često sprema jer može da se kombinuje sa raznovrsnim namirnicama, a uvek bude savršeno ukusna. Ako volite da jedete belo meso, batake, krilca... predlažemo vam da isprobate i ovaj turski recept za neverovatno sočnu piletinu u bešamel sosu posutu sirom. Priprema nije nimalo komplikovana, a tajna savršenog ukusa je u aromatičnoj marinadi. 

  • Sastojci:
  • 1/2 kg piletine po želji (bez kostiju)
  • 1 kašičica crvene paprike 
  • 1 kašičica ljute crvene paprike 
  • 1 kašičica mlevenog kumina 
  • 2 manja čena belog luka 
  • 2 kašike paradajz paste 
  • 1 kašika sirćeta
  • 1/2 šolje jogurta 
  • Za sos: 
  • 1-2 kašike putera 
  • 1 kašika brašna 
  • 1,5 šolja mleka 
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice sušenog peršuna 
  • 60 g mocarela sira 
  • 60 g čedar sira 
  • malo svežeg korijandera 

Priprema:
Meso isecite na kockice, pa posolite i pobiberite, a onda pospite crvenom paprikom, ljutom crvenom paprikom, kuminom, mlevenim belim lukom, pa dodajte paradajz pastu, sipajte sirće i jogurt. Sve dobro promešajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 1-2 sata. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propžite meso, a zatim i poklopite, pa dinstajte dok ne bude gotovo. Promešajte i isključite šporeta, ali ostavite tiganj sa mesom na njemu. Istopite puter u šerpi, pa dodajte brašno i brzo promešajte. Pazite da ne zagori i da se ne stvore grudvice. Sipajte mleko i dobro promešajte, pa posolite, pobiberite, pospite origanom i peršunom. Kuvajte dok se sos ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prelijte meso sosom, pa pospite rendanim sirevima i seckanim korijanderom. Kada se sir otopi jelo je spremno.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kako se sprema rolovana piletina?  Kurir

Izvor: Stvar ukusa