OD NAJJEFTINIJEG SVINJSKOG MESA NAPRAVITE RASKOŠNO JELO: Sočno i jednostavno, a suve šljive daju poseban šmek

Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, pa mi predlažemo da isprobate recept za svinjski pauflek.

Printscreen/YT/Mütter Rezept

Ako želite da napravite raskošan ručak od jeftinog mesa, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Možda će vam kombinacija biti neobična, ali suve šljive svinjskom mesu daju poseban šmek, a sve se peče u kesi za pečenje, pa je priprema nikad jednostavnija. Uz ovako pripremljeno svinjsko meso dovoljna je samo salata, a možete da poslužite i pečeni krompir. 

  • Sastojci:
  • 900 g svinjskog paufleka 
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1 kašičica bibera
  • 3 čena belog luka
  • 6-7 šljiva
  • ljuska crnog luka 

Priprema:

U činiji pomešajte so, crvenu papriku, bosiljak i biber, pa dobro utrljajte u meso sa svih strana. Preko utrljajte i mleveni beli luk, pa stavite u kesu za pečenje. Poređajte šljive po mesu i stavite ljuske crnog luka. Dobro zatvorite kesu i stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. 

This browser does not support the video element.

Mleveno meso sa 3 vrste sira   TikTok/thebaddiekitchen

Izvor: Stvar ukusa