NAJBOLJI RECEPT ZA ĆUFTE: Gordon Remzi otkriva svoju tajnu za ukusno jelo (VIDEO)

Za ručak napravite ćufte po receptu Gordona Remzija.

Shutterstock

Od mlevenog mesa možete da pravite razne specijalitete kao što su ćufte, faširane šnicle, pljeskavice..., a možete da ga koristite i kao nadev za paprike, tikvice... Danas vam predlažemo i da probate recept za ćufte čuvenog kuvara Gordona Remzija. Ove neodoljive loptice od mesa on pravi malo drugačije od srpskih domaćica, a naravno jednako su ukusne. Umesto da ih "veže" jajetom, on za to koristi smesu od prezli i vode. Možete da služite u paradajz sosu sa pire krompirom, ali i samo uz salatu. 

  • Sastojci: 
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 80 g prezli 
  • 3-4 kašike mleka  

Priprema:
Isecite sitno crni i beli luk, pa ispržite povrće na malo ulja. Crni i beli luk posolite i pobiberite, pa dodajte tucanu papriku. Pržite dok luk ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Mleveno meso raširite po posudi, pa posolite i pobiberite, a onda lepo sjedinite rukama. Pomešajte prezle i mleko, pa dodajte u meso, kao i smesu sa lukom. Lepo sjedinite sve sastojke i napravite ćufte. Ispržite ih na malo ulja. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA  Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa