NAPRAVITE SVINJSKO MESO ZA RUČAK: Tajna savršenog ukusa je u sporom pečenju u kesi i marinadi (VIDEO)

Ne morate da budete iskusna kuvarica kako biste napravili savršeno svinjsko meso.

Printscreen/YT/HEALTHY and TASTY recipes.

Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da meso i krompir niko ne odbija. Danas vam predlažemo najlakši recept za pečeno svinjsko meso koje je mekano kao puter. Sve što treba da uradite jeste da iseckate luk i meso, a onda ih kratko marinirate i posle ispečete u kesi. Toliko je jednostavno da može svako da napravi, a svinjsko meso možete da poslužite sa krompirom i salatom. 

  • Sastojci:
  • 1,5 kg svinjskog mesa
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica italijanskog začina
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica paprike
  • 6 komada crnog luka
  • Za marinadu luka: 
  • 2 kašičice šećera
  • malo bibera
  • voda 
  • 4 kašike sirćeta

Priprema:

Meso isecite na kockce, pa pošećerite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i mlevenom paprikom. Prelijte uljem i dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se marinira nekih pola sata. Crni luk isecite na rebarca, pa pošećerite, pobiberite i prelijte vodom i sirćetom. Ostavite da se marinira 15 minuta, pa procedite. U kesu za pečenje stavite crni luk, a preko i meso, pa je dobro zatvorite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 2 sata. 

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)  Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa