BATACI U SOSU OD KIMA I KORIJANDERA: Orijentalni recept za najsočniju piletinu, "caka" je kako zasečete meso

Ovakve batake i karabatake u sosu još uvek niste jeli, a bez svake sumnje osvojiće vas na prvi zalogaj.

Printscreen/Instagram/nadia00elsayed

Bilo da ste više ljubitelj bataka ili belog mesa, piletina je uvek odilčno rešenje kada nemamo puno vremena za pripremu jela. Za vas danas imamo recept za batakespremljene po istočnjačkom receptu, a jedan mali trik učiniće ih još više sočnim. Možete ih služiti za ručak ili večeru, a odlično su rešenje i ukoliko očekujete goste. Spremaju se brzo, a ukus osvaja na prvi zalogaj.

  • Sastojci:
  • 6 bataka sa karabatacima
  • 2 crna luka
  • 5 paradajza
  • 4 čena belog luka
  • so i biber
  • 2 zelene paprike
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 1 kašika korijandera
  • 1 kašika kima
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 kašike slatke paprike

Priprema:

Svaki batak i karabatak zasecite unakrst na više mesta kako bi piletina bolje upila sos. U blender ubacite isečena četiri paradajza, crni luk i iseckanu zelenu papriku (1 komad), beli luk, slatku pavlaku, kim, korijander, so i biber. Zatim sipajte ulje i paradajz sos i sve dobro izblendirajte. Sos dobro utrljajte u meso. Po plehu rasporedite isečene kolutove preostalog paradajza, iseckanu zelenu papriku (1 komad) i kolutove crnog luka. Potom poređajte piletinu, pa pokrijte pek papirom i aluminijumskom folijom na kraju. Pecite u rerni na 200°C dok meso ne dobije lepu zlatnu boju, otprilike 30-40 minuta. 

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kako se sprema rolovana piletina?  Kurir

 Izvor: Stvar Ukusa