SOČNO SVINJSKO MESO U SOSU OD JABUKE: Tajna je u dugom krčkanju - pravi jesenji specijalitet (VIDEO)

Ideja za ručak nikad dosta, a ako ste ljubitelj svinjskog mesa, predlažemo vam da ga spremite u sosu od jabuka i pečuraka.

Printscreen/YT/Kitchen Sanctuary

Svinjsko meso, kao i pileće, odlično se kombinuje sa raznovrsnim namirinicama. Postoji toliko recepata za spremanje ukusnog svisnjkog mesa, a mi predlažemo da obavezno probate i ovaj. Prvo se krčka, a onda i peče u neodoljivom i aromatičnom sosu u koji se na kraju dodaju i jabuke. Ova kombinacija je prosto savršena, a ako želite da obradujete ukućane predivnim ručkom, neka svinjsko meso spremljeno na ovaj način bude vaš izbor. Možete da ga poslužite sa pire krompirom, pireom od graška ili celera... 

  • Sastojci:
  • 500 g svinjskog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 10 pečuraka
  • 2 kašike brašna 
  • 2 čena belog luka
  • 240 ml sajdera od jabuke 
  • 420 ml pilećeg bujona 
  • 1/2 kašičice sušene žalfije
  • 80 ml pavlake za kuvanje 
  • 2 jabuke

Priprema:

Meso isecite krupno, pa propržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Kada je meso skoro gotovo dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli, pa promešajte. Zatim dodajte pečurke presečene na pola i promešajte. Smanjite temperaturu i pržite još 5 minuta, pa dodajte brašno, promešajte, pa sipajte sajder i bujon (2 kocke za supu rastvorite u 420 ml vode). Pospite zalfijom, posolite i pobiberite, pa promešajte. Neka se krčka dok ne krene da ključa, pa poklopite i prebacite u zagrejanu rernu i pecite na 170°C oko 90 minuta. Ako je potrebno promešajte povremeno, a nakon 90 minuta izvadite jelo iz rerne i dodajte seckane jabuke, kao i pavlaku za kuvanje. Promešajte i vratite u rernu i pecite još 25 minuta. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kineska piletina   Instagram/iankewks

Izvor: StvarUkusa